Kaksi uutta sertifikaattia Vision Infralle: RALA-turvallisuus ja RALA-ympäristö

Vision Infra on saanut kaksi uutta Rakentamisen Laatu RALA ry:n sertifikaattia: RALA-turvallisuus ja RALA-ympäristö.

Uudet sertifikaatit tulevat täydentämään Vision Infran jo olemassa olevia RALA-pätevyyksiä ja RALA-laatua, jotka ohjaavat yritystä jatkuvaan kehittämiseen ja laadukkaaseen työhön. Vaikka turvallisuus- ja ympäristöasioita on huomioitu Visionin urakoissa aiemminkin, tulee vuosittain toistuva auditointi nostamaan niiden merkitystä arjessa.

“Tietysti sertifikaateilla halutaan turvata tiettyihin kilpailutuksiin pääseminen, mikäli nämä sertifioinnit tulevat tilaajan puolelta kilpailutuksissa poissulkeviksi perusteiksi. Yrityksen kannalta tärkeämpää on kuitenkin, että näihin asioihin kiinnitetään jatkossa entistä enemmän huomiota ja on määritetty ne vaatimustasot, joita lähdemme tavoittelemaan ja parantamaan”, kertoo sertifikaattien hakemisen taustoista Vision Infran liiketoimintajohtaja Marko Männynsalo.

Turvallisuus on ollut Visionin toiminnan keskiössä yrityksen alkumetreistä asti. Jatkossa turvallisuuden seuraaminen ja mittaaminen tulee selkeämmäksi RALA-auditoinnin kautta, jolloin myös tavoitteita on selkeämpää asettaa.

Ympäristöauditoinnilla kartoitetaan ennen kaikkea Visionin lähtötaso yrityksen ympäristöasioiden suhteen, jotta yrityksen konkreettisessa tekemisessä ympäristöön vaikuttavat seikat, kuten työmaiden siisteydestä jätteiden lajitteluun ja massojen resurssitehokkuuteen, osataan jatkossa huomioida paremmin. Tavoitteena on, että nämä asiat saadaan integroitua vielä tiiviimmin osaksi työmaiden arkea.

Turvallisuus ja ympäristö osaksi koko työmaaorganisaation arkea

Auditoinnin vahvimpana sanomana esiin nousi turvallisuus- ja ympäristöasioiden aukikirjoittaminen – molemmat ovat jo osana Visionin arkea, mutta seuraamisen, mittaroinnin ja kehittämisen mahdollistamiseksi tarvitaan jäsentelyä.

“Tietyt asiat ovat meillä jo hyvällä tasolla, koska niihin on osattu kiinnittää huomiota etenkin työmaatasolla. Toki auditoinneissa löytyi myös kehityskohteita, joihin annoimme auditoinnin yhteydessä ja vielä sen jälkeenkin vastineita. Tärkein havainto auditoinneissa ehkä oli, että meidän täytyy tuoda turvallisuus- ja ympäristöasiat työmailta jatkossa vahvemmin myös osaksi yrityksen hallintoa”, Männynsalo kuvailee.

Vision sai auditoinnissa kiitosta erityisesti turvallisuusasioiden huomioimisesta jo ennen urakoiden alkamista.

“Meillä on ollut jo käytössä urakkakohtainen riskikartoitusmatriisi, jota voimme jatkossa kehittää koskemaan myös ympäristöpuolen asioita sekä urakan aikataulujen ja talouden hallintaa. Teemme aina sisäisen riskikartoituksen urakasta tietyllä tasolla jo tarjouslaskentavaiheessa ja laajennamme sen sisältöä vielä entisestään, ennen urakan töiden aloittamista”, Männynsalo kertoo.

Sisäisessä riskikartoituksessa Vision arvioi urakan riskit, niiden todennäköisyyden ja mahdolliset vaikutukset. Samalla työmaaorganisaatiota herätellään jo ennen urakan aloitusta miettimään, millä on merkitystä tunnistetuilla riskeillä voi olla urakan laatuun sekä turvallisuus- ja ympäristönäkökohtiin.

“Selvää on, että turvallisuus- ja ympäristösertifikaattien vaatimukset otetaan jatkossa osaksi työmaiden jokapäiväistä tekemistä ja että myös meidän kumppanimme ymmärtävät nämä vaatimukset ja niiden merkityksen. Kumppaniyritykset ovat oleellinen osa urakoidemme toteutusta ja meille on tärkeää, että myös he huomioivat tämän vaatimustason omassa tekemisissään”, Männynsalo kiteyttää.

 

Seuraa Visionia somekanavissa

Kaipaatko kokenutta ja rohkeaa kumppania infra-alan hankkeeseen?

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää.

Lue lisää aiheesta