Vision Infran hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä

Vision Infran hallitukseen on valittu kaksi uutta jäsentä, jotka tuovat hallitukseen monipuolista osaamista ja ulkopuolista näkökulmaa.

Vision Infran hallitus oli jo keväällä 2024 samaa mieltä, että yrityksen hallituksessa on hyvää ja oikeanlaista osaamista, jota kuitenkin halutaan täydentää oikeilla henkilöillä ja oikeanlaisella osaamisella. Seuraava askel kohti hallituksen osaamisen kasvattamisessa oli uusien jäsenten rekrytointi.

Rekrytointiprosessi käynnistettiin muodostamalla nimitystoimikunta, johon kuuluivat hallituksen puheenjohtaja Jukka Luoma ja hallituksen jäsen Marko Männynsalo. Prosessia lähdettiin valmistelemaan pohtimalla, millaista osaamista Vision Infran hallituksessa on tällä hetkellä ja millaista osaamisesta yhtiön hallituksessa tulisi olla tulevaisuudessa.

“Kriteerien määrittely ei ollutkaan ihan helppoa. Kun olimme Markon kanssa saaneet listattua kaikki ne ominaisuudet, joita mielestämme uusilla hallituksen jäsenillä tulisi olla, totesimme, että taidamme olla etsimässä sateenkaaren väristä yksisarvista”, kertoo Luoma.

Potentiaalisten ehdokkaiden etsinnässä hyödynnettiin sekä omistajien että hallituksen jäsenten omia verkostoja, sosiaalista mediaa ja Hallituspartnerit ry:n jäsenvälitystä. Tiukoista vaatimuksista huolimatta hallitusjäsenten tehtävään tuli kaikkiaan yli 20 hakemusta, joiden joukosta jatkohaastatteluun kutsuttiin kuusi kandidaattia. Näistä Vision Infran hallituksen jäseniksi valittiin elokuussa 2024 Maarit Sääksi ja Antti Seppälä.

“Valinta ei ollut helppo, sillä hakijoiden joukossa oli useampi todella vahva ehdokas. Loppusuoralle valittuja kuutta kärkiehdokasta lähestyimme vielä kirjallisilla kysymyksillä, joiden avulla pyrimme vielä varmistamaan lopullisen valinnan oikeellisuuden. Uskon, että löysimme, ei vain yhtä, vaan kaksi sateenkaaren väristä yksisarvista”, toteaa Luoma.

Vision Infran uudet hallituksen jäsenet Maarit Sääksi ja Antti Seppälä

Uudet jäsenet vahvistavat Vision Infran hallitusta

Arkta Oy:n toimitusjohtajana toimivalla Sääksellä on monen kymmenen vuoden kokemus infra-alalta, mikä vaikutti osaltaan päätökseen Visionin hallitukseen hakemisesta.

“Hallitustyöni portfoliossa ei ollut vielä infra-alaa ja nyt alalta löytyi sopiva yritys. Koen mielenkiintoa hallituksen rooliin ja siihen, miten se voi auttaa yritystä kasvamaan ja saavuttamaan omistajien tahtotilaa. Kerroin hakuprosessissa, mitä olen 30 vuoden aikana kokenut, nähnyt ja tehnyt ja sen pohjalta selkeästi koettiin, että siitä voisi olla arvoa Vision Infran hallitukselle”, Sääksi kertoo.

Tällä hetkellä kiinteistötalouden väitöskirjaa valmisteleva Seppälä on työskennellyt rakennusalalla kiinteistökehityksen, rahoitusjärjestelyjen, sekä kiinteistö- ja yrityskauppojen parissa, joihin myös hänen aiempi koulutuksensa (KTM, DI) liittyy. Tutkimustyön ja hallitustehtävien lisäksi, Seppälä tarjoaa konsultointia yrityksensä Arctos Advisors Oy:n kautta.

“Päädyin hakemaan Vision Infran hallitukseen, sillä yritys vaikutti hyvin kiinnostavalta ja vahvalta toimijalta toimialallaan. Koin myös, että minulla olisi annettavaa yhtiön hallitustyöskentelyyn ja että tässä saattaisi olla niin sanotusti hyvä match. Aina aika-ajoin tulee vastaan mahdollisuuksia hakea hallituspaikkoja, mutta olen ollut niissä hyvinkin valikoiva, mutta Visionin kohdalla tuntui siltä, että oma osaamiseni voisi olla avuksi”, Seppälä kuvailee.

Vision Infrassa kiinnostivat kasvu ja kehitysmahdollisuudet

Sääksi kertoo, että yksi keskeinen tekijä, joka houkutteli häntä Vision Infran hallitukseen, oli yrityksen halu kehittyä: hän näki yrityksessä selkeän tahtotilan kasvaa ja kehittää toimintaansa.

”On aina hienoa, että yritys on kehittynyt siihen pisteeseen, että se rohkaistuu ottamaan riippumattomia jäseniä hallitukseen ja näkee sen voimavarana. Nyt kun olen oppinut tuntemaan yritystä, näen siellä ammattitaitoa, osaamista ja avoimuutta kehittää yritystä sekä sen kilpailukykyä. Tulemme varmasti pääsemään hyviin keskusteluihin esimerkiksi siitä, mikä oikeasti luo arvoa asiakkaille ja miksi he valitsevat meidät”, Sääksi toteaa.

Seppälän mukaan hänen kiinnostuksensa Vision Infran hallituspaikkaa kohtaan vahvistui hakuvaiheessa. Hän piti yritystä erityisen houkuttelevana, sillä Vision Infra vakuutti sekä arvomaailmallaan että suorituskyvyllään.

”Kun aloin tutkia yritystä tarkemmin, kaikki hakuun liittyneiden materiaalien kautta ja muutoin yhtiöistä saamani tieto oli positiivista ja tuki kiinnostustani. Haastatteluissa Jukan ja Markon kanssa käydyt keskustelut vahvistivat kiinnostusta entisestään. Ostin heti Visionin tarinan ja on todella inspiroivaa päästä mukaan juuri tähän hallitukseen sekä tukea yhtiön kasvua ja menestystä”, Seppälä kuvailee.

Kohti kestävää kasvua

Uudet hallituksen jäsenet tuovat Vision Infran hallitukseen paitsi kokemusta ja asiantuntemusta myös strategista ajattelua, joka katsoo vahvasti tulevaisuuteen. Tulevaisuus on monellakin tapaa ajankohtainen aihe, sillä Seppälä käsittelee väitöskirjatyössään tulevaisuustietoisuutta kiinteistö- ja rakennusalalla.

”Tulevaisuustietoiset ihmiset ja liiketoimintakontekstissa johtajat tekevät parempia päätöksiä. Tämän tuominen käytäntöön on yksi tavoite omalle hallitustyöskentelylleni”, Seppälä toteaa.

Sääksi muistuttaa, miten Vision Infra on pystynyt paitsi pärjäämään myös kasvamaan haastavissa ajanjaksoissa – koronapandemia, maailmanpoliittinen tilanne ja inflaatio ovat vaikuttaneet yleiseen taloustilanteeseen ja haastaneet myös infra-alan yrityksiä. 

“Odotan mielenkiinnolla, mihin yritys menee seuraavassa viidessä vuodessa, jotka tulevat varmasti olemaan haastavia, mutta mahdollisuuksia täynnä. Ajattelen, että hallitustyöskentely lähtee liikkeelle perusasioiden tarkastamisesta ja jo tehdyn omistajien tahtotilan pilkkomisesta osa-alueisiin, joiden eteen työtä lähdetään tekemään. Ääneen sanottu tahtotila tuppaa usein toteutumaan”, Sääksi summaa.

Jaa artikkeli

Kaipaatko kokenutta ja rohkeaa kumppania infra-alan hankkeeseen?

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää.

Lue lisää aiheesta