10 miljoonan liikevaihto saavutettu – katsaus Vision Infran edelliseen tilikauteen

Vision Infran yhtiökokous järjestettiin elokuun lopussa Hämeenlinnassa. Yrityksen maaliskuun 2024 loppuun päättynyt tilikausi sisälsi useita merkittäviä tapahtumia, jotka käytiin yhtiökokouksessa läpi.

Edellinen tilikausi oli Vision Infralle monellakin tapaa merkittävä: yritys ylitti 10 miljoonaa liikevaihdossa ja paransi merkittävästi kannattavuuttaan. Myös henkilötasolla tapahtui muutoksia: Vision sai uuden toimitusjohtajan kesällä 2023 ja toteutti loppuvuodesta suunnatun osakeannin henkilöstölle, jonka ansiosta yrityksen 11 uutta omistajaa pääsivät ottamaan osaa yhtiökokoukseen.

Henkilöstö on Vision Infran suurin voimavara ja menestymisen avaintekijä. Tilikauden aikana Visioncrew:n rivit vahvistuivat kahdella työnjohtajalla sekä yhdellä infra-asentajalla. Tilikauden aikana Vision Infran keskimääräinen henkilöstömäärä oli 16, joka oli kolme henkilöä enemmän kuin edellisellä tilikaudella.

Tilikauden olennaiset tapahtumat liittyvät vahvasti henkilöstöön

Uuden toimitusjohtajan aloittaminen keskellä tilikautta tuki osaltaan Vision Infran pysymistä kasvun tiellä, sillä Simo Pynnönen toi yritykseen vahvaa kokemusta paitsi infra-alalta myös alan yritystoiminnan kehittämisestä, uusien liiketoimintojen jalkauttamisesta ja positiivisesta johtamisesta.

Toinen merkittävä henkilöstöön liittyvä tapahtuma oli suunnattu osakeanti, jonka lopputuloksena kaikki yrityksen vakituiset työntekijät tulivat Vision Infran omistajiksi. Suunnatun osakeannin lopputulos kuvasti henkilöstön sitoutuneisuutta Visionia sekä yhteisiä tavoitteita kohtaan.

Vision Infran omistajat yhteiskuvassa suunnatun osakeannin jälkeen.

Muita tilikauden olennaisia tapahtumia olivat tulospalkkausjärjestelmän luominen, yrityksen työturvallisuuskulttuurin kehittyminen sekä johtoryhmätyöskentelystä luopuminen. Johtoryhmätyöskentelyn mekaniikka oltiin koettu Visionin arjessa enemmän jarruttavana kuin toimintaa tehostavana voimana, minkä vuoksi johtoryhmätyöskentelystä päädyttiin luopumaan.

Käynnissä olevan tilikauden aikana henkilöresursseja tullaan vahvistamaan entisestään: yhtiökokouksessa Vision Infran hallitukseen hyväksyttiin kaksi uutta jäsentä ja jotta kasvutavoitteet saavutetaan, tarvitaan tiimiin uusia infra-alan ammattilaisia.

Tulevan tuloskauden tavoitteena on kannattava kasvu

Vision Infran tulevan, jo käynnistyneen tuloskauden tavoitteena on kannattava kasvu, jota haetaan nykyisiltä toimialoilta pohjarakentamisesta, katu- ja kunnallistekniikasta sekä vesihuollosta, mutta myös energiajakeluverkkojen rakentamisesta. Nykyisten talousalueiden lisäksi kasvua haetaan maantieteellisesti uusilta alueilta.

Yrityksen tavoitteena on hakea tulevan tilikauden aikana myös Rakentamisen Laatu ry:n eli RALA:n ympäristösertifiointia. Ympäristösertifikaatin saaminen vaatii ympäristöjohtamisen tavoitteiden, toteuttamisen, seurannan ja kehittämisen hyvää tasoa ja jatkuvaa kehittämistä.

Rakennusalan haasteet ovat vaikuttaneet infrarakentamisen markkinatilanteeseen niin edeltävällä kuin nykyiselläkin tuloskaudella. Vision Infra on kuitenkin pysynyt tavoitteissaan ja laajentanut toimintaa käynnissä olevalla tilikaudella strategian mukaisille toimialoille sekä maantieteellisille alueille.

Jaa artikkeli

Kaipaatko kokenutta ja rohkeaa kumppania infra-alan hankkeeseen?

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää.

Lue lisää aiheesta