Hankekausi 2024 starttaa – on aika vapauttaa Visioncrew luontoon

Maan sulaminen kevään myötä tarkoittaa Vision Infran vuosikellossa aktiivisen hankekauden alkamista. Talven ajan parin hankkeen pyörittämisen ohella enimmäkseen toimistolla laskentaa ja muuta urakkavalmistelua tehnyt Visioncrew on valmiina alkavaan kauteen.

Työ infra-alalla Suomessa on kausiluontoista, minkä vuoksi myös Visionin tiimi käy vuoden aikana läpi koko tunneskaalan: aktiivisen hankekauden päättyminen talveen jättää jälkeensä tyhjiön, vaikka samaan aikaan turnausväsymys on alkanut painaa ja tavallinen toimistotyö houkuttaa. Kevättä kohti siirtyessä into lähestyvästä hankekaudesta nostaa taas kunnolla päätään ja Visioncrew on valmis vapautettavaksi toimistolta luontoon.

“Hankekautta odottaa aina positiivisesti, mut tietynlainen jännitys kuuluu myös asiaan. Porukasta voi vähän haistaa turhautumista, kun halutaan jo päästä tekemään sitä suorittavaa työtä työmaille. Hyvällä fiiliksellä ollaan sinne menossa”, kuvailee työmaapäällikkö Elias Leinonen.

Työpäällikkö Teemu Lindberg on samoilla linjoilla:

“Se on parasta aikaa, kun pääsee tekemään ja saa kiireen päälle työmailla. Talven aikana tekeminen aina vähän hyytyy ja porukalla koneet ruostuu, niin on mukava saada tekemisen meininkiä päälle.”

Hankekausi on Visioncrew:n parasta aikaa

Leinonen ja Lindberg uskovat voivansa puhua koko Visioncrew:n puolesta sanoessaan, että koko tiimi odottaa hankekauden alkamista.

“Hankekausi on Visioncrew:n parasta aikaa. Oman työnjäljen näkemisestä nauttii aina ja siitä konkreettisesta tekemisestä tulee ammattiylpeyskin enemmän esille. Hankekaudella pääsee näyttämään omaa osaamista ja tekemään tulosta”, toteaa Lindberg.

Mennyt talvi oli edeltäjiensä tapaan tärkeä hetki toiminnan kehittämiseen, laskentaan ja yleiseen hankekauteen valmistautumiseen. Yksi selkeä muutos talvikauden vaihtuessa kevään kautta kesään on myös siinä, missä työskennellään.

“Hankekaudella on eri tavalla fiilistä nähdä työkavereita toimistolla, kun ollaan välillä myös erossa toisistamme. Kauden aikana ehtii tulla vähän ikävä tiimiä ja se on vaan hyvästä”, sanoo Leinonen.

“Yksi ihan parhaista jutuista hankekaudella on porukan yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen. Kaikilla on yhteinen maali ja tavoite, aina jeesataan toisia ja keskustellaan paljon”, kiteyttää Leinonen.

Leinosen mukaan hankekauden kynnyksellä on nähtävissä se, mitä edellisestä vuodesta on opittu ja miten kaikki kivet, joihin viime kaudella on kompastuttu, on pyritty kääntämään talven aikana:

“Hieno nähdä se, miten on selkeesti kasvettu henkisesti ja kehitytty viime kaudesta. Jokainen on katsonut peiliin talven aikana ja miettinyt asioita. Kaikki se jatkuva oppiminen, kehittyminen ja parantuminen on hienoa nähdä.”

Hankekauden startti sisältää uusia ja viime vuodelta jatkuvia projekteja

Visionin alkava hankekausi pitää sisällään paitsi uusien hankkeiden starttaamista myös viime vuodelta jatkuvia hankkeita.

“Pohjarakentamisen hankkeissa meillä on vielä pari viime vuodelta jatkuvaa hanketta Espoossa sekä Hämeenlinnassa. Lisäksi esimerkiksi Helsingissä on alkamassa maan- ja pihanrakennusurakka”, kertoo Lindberg.

“Sekä vesihuollon että kunnallistekniikan puolella on alkamassa muun muassa aluesaneeraushankkeet sen lisäksi, että jatketaan viime vuoden hankkeita talvikauden jälkeen”, täydentää Leinonen.

Vuosi on haastava kaikille rakennusalan yrityksille, mutta Lindbergin mukaan hymyn ei anneta hyytyä:

“Onneksi meillä on tarjottavaa edelleen paljon. Pitää luottaa omaan tekemiseen ja Visioniin. Hymy ei hyydy.”

Jaa artikkeli

Kaipaatko kokenutta ja rohkeaa kumppania infra-alan hankkeeseen?

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää.

Lue lisää aiheesta